*Etusivu *Galleria, kuvia ja videoita *Storbåt AURA, rakentaminen *Talonpoikaisvene, tarinoita *Yhdistys *Yhteystietoja
Storbåt AURA, rakentaminen » SELOSTUS RAKENTAMISEN VAIHEISTA » Köli ja keulasteevi


SELOSTUS RAKENTAMISEN VAIHEISTA
Venetyypin valinta
Puutavaran hankinta
Köli ja keulasteevi
Mallikaaret
Perästeevi ja peräpeili
Veistokaaret
Kylkilaudoitus
Sisustaminen: kajuutta ja karneeraus
Purjeet, seisova ja juokseva riki
Kone ja voimansiirto
KUVAT: Rakennusaineen hankinta
KUVAT: Köli, steevit ja mallikaaret.
KUVAT: Kylkilaudoitus
KUVAT: Veistokaarien teko ja asennus
KUVAT: Moottori varusteineen
KUVAT: Kajuutta ja karneeraus
KUVAT: Purjeet ja riki
Artikkeli TS 8.3.2005
Artikkeli TS:ssa 19.8.2011
Rakentamisen tukijat
Esite
***Köli ja keulasteevi***
Syksyllä 2003 kölin aihiota työstettiin moottorisahalla ja kirveellä lähemmäs oikeita mittoja. Tämä raakaveistetty köli höylättiin lopulliseen muotoonsa lukuun ottamatta ykköslautaa (sandbordia) vasten tulevaa pintaa.

Köli nostettiin miehissä rakennushallin lattialla oleville tukipölkyille ja tervattiin kuivumisen hidastamiseksi ja vääntymisen sekä halkeamisen vähentämiseksi.

Tervakäsittelyn vaikutusta on vaikea arvioida, mutta vähäisiä halkeamia kuitenkin syntyi. Köli tuettiin pystytuilla yläpuolella olevan puutavaran säilytyskehikon rakenteisiin ja seinätukiin. Pystytuet kiinnitettiin alapäästään köliin sellaisiin paikkoihin johon mallikaaret myöhemmin kiinnitetään. Näin ei erillisiä mallikaarien tukia tarvittu.

Vuorossa oli keulasteevin valmistus. Steevi- ja kaaripuihin on perinteisesti käytetty luonnonväärää saariston ja kalliolakien kitukasvuista mäntyä ja niiden juurakoita. Me saimme Turun Hirvensalosta sopivantuntuisen männyn tähän tarkoitukseen. Kaadoimme vääräksi kasvaneen monihaaraisen puun jonka rungoista saimme raaka-ainetta steeveihin ja muutamaan kiintokaareen. Pätkityt tukit osittain kuorittiin ja niiden annettiin kuivua ennen niiden varsinaista työstämistä.

Kuivuneet tukit muotoiltiin moottorisahalla ja kirveellä likimittoihin. Kylkipinnat höylättiin oikohöylällä ja etu- sekä takapinta muotoiltiin vannesahalla lähemmäs määrämittoja. Käsihöylällä pinnat viimeisteltiin lopullisiin muotoihinsa. Keulasteevin alapää ja kölin keulapää katkaistiin käsisahalla siten että syntyi toisiinsa sopivat vinoliitospinnat. Liitoskohtaa tukemaan tehtiin sisäpuolelle väärästä puusta tukipolvio. Steevin, kölin ja polvion liitospinnat käsiteltiin liitujauhosta, vernissasta ja tervasta tehdyllä kittimassalla ja osat kiinnitettiin toisiinsa 14 mm:n kierretangoilla. Myös keulasteevi tuettiin tukirakenteisiin ja tervattiin kuten köli.


© Turunmaan perinneveneyhdistys r.y. 2003-2017
Kummeli Group Oy