Syksyllä 2003 kölin aihiota työstettiin moottorisahalla ja kirveellä lähemmäs oikeita mittoja. Tämä raakaveistetty köli höylättiin lopulliseen muotoonsa lukuun ottamatta ykköslautaa (sandbordia) vasten tulevaa pintaa.
Köli nostettiin miehissä rakennushallin lattialla oleville tukipölkyille ja tervattiin kuivumisen hidastamiseksi ja vääntymisen sekä halkeamisen vähentämiseksi.
Tervakäsittelyn vaikutusta on vaikea arvioida, mutta vähäisiä halkeamia kuitenkin syntyi. Köli tuettiin pystytuilla yläpuolella olevan puutavaran säilytyskehikon rakenteisiin ja seinätukiin. Pystytuet kiinnitettiin alapäästään köliin sellaisiin paikkoihin johon mallikaaret myöhemmin kiinnitetään. Näin ei erillisiä mallikaarien tukia tarvittu.
Vuorossa oli keulasteevin valmistus. Steevi- ja kaaripuihin on perinteisesti käytetty luonnonväärää saariston ja kalliolakien kitukasvuista mäntyä ja niiden juurakoita. Me saimme Turun Hirvensalosta sopivantuntuisen männyn tähän tarkoitukseen. Kaadoimme vääräksi kasvaneen monihaaraisen puun jonka rungoista saimme raaka-ainetta steeveihin ja muutamaan kiintokaareen. Pätkityt tukit osittain kuorittiin ja niiden annettiin kuivua ennen niiden varsinaista työstämistä.
Kuivuneet tukit muotoiltiin moottorisahalla ja kirveellä likimittoihin. Kylkipinnat höylättiin oikohöylällä ja etu- sekä takapinta muotoiltiin vannesahalla lähemmäs määrämittoja. Käsihöylällä pinnat viimeisteltiin lopullisiin muotoihinsa. Keulasteevin alapää ja kölin keulapää katkaistiin käsisahalla siten että syntyi toisiinsa sopivat vinoliitospinnat. Liitoskohtaa tukemaan tehtiin sisäpuolelle väärästä puusta tukipolvio. Steevin, kölin ja polvion liitospinnat käsiteltiin liitujauhosta, vernissasta ja tervasta tehdyllä kittimassalla ja osat kiinnitettiin toisiinsa 14 mm:n kierretangoilla. Myös keulasteevi tuettiin tukirakenteisiin ja tervattiin kuten köli.